Onze rokerij

Het Vishuis onttrekt veel vocht door middel van een gedegen pekel procedé; een droge pekel gemengd met kruiden en specerijen zorgt voor nagenoeg vijfentwintig procent vochtverlies.

Daarna komt het langdurig rookproces met verschillende hout soorten en een na-rijping om een stevige structuur, verfijnde smaak en een dieprode kleur te behalen die typerend is voor de zalm van Het Vishuis.

State of the art

Wat ooit begon met een hand gestookte rookoven in de garage is nu een ‘state of the art’ rokerij in Hoogstraten. Naar voorkeur van de klant roken we koud, warm, hangend of liggend. De werkwijze is onveranderd gebleven en tot in perfectie geautomatiseerd. Het Vishuis bewijst dat ambacht en efficiëntie perfect samen gaan.

Computergestuurde rookovens voeren een 9 uur durend rookprocedé uit; stapsgewijs en met 12 tussenventilaties om roetvorming, condens en oververhitting te voorkomen. De zalm wordt gerookt op spaanders van beuken, essen en eiken, elk met een specifieke eigenschap; beuk voor de snelle ontbranding. Eik voor de smaak. Essen voor de kleur.