Koud gerookt

Zalm

De zorgvuldig geselecteerde zalm van Het Vishuis wordt volgens traditioneel recept droog gepekeld. Voor het roken worden rookspecerijen met gelijke delen beuken-, eiken-, en essenhoutspaanders vermengd. De rook die vrijkomt bij het verhittingsproces wordt via buizen naar de rookoven gevoerd waar de zalm zich bevindt. Deze methode geeft de zalm een bijzondere smaak en soepele structuur. Het Vishuis levert de zalmzijde heel, traditioneel getrancheerd, lang gesneden of als rugfilet.

Met dit veelzijdige product creëert u in een handomdraai tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan salades, klassiek of modern gedresseerd. Of wat dacht u van een krokante marbré of een hartige pannenkoek? Ook als carpaccio, tartaar of als rollade van in de lengte gesneden zalm, gevuld met frisse groenten is deze zalm onweerstaanbaar. De zalm van Het Vishuis leent zich ook perfect voor een heerlijk lunchgerecht in een wrap, tussen een sandwich, bij een omelet oflauwwarme beignet.

naar product ›

Gravad lachs

Deze zalm (letterlijk: in grond begraven zalm) is een typisch Scandinavische bereiding. Vroeger werden de filets door scheepslieden eerst drie dagen gemarineerd in een droge pekel van zout, suiker en een melange van dille en mosterdzaad. Vervolgens werd de zalm, gewikkeld in linnen doeken, begraven. De doeken dienden om de zalm vrij te houden van zand, maar toch vocht door te laten. De vissen werden zestig centimeter diep ingegraven omdat daar de juiste, constante temperatuur aanwezig was. Ook de druk op de vis is op deze diepte ideaal. Hierdoor krijgt de zalm zijn specifieke smaak en structuur. Deze manier van inleggen en pekelen is van oudsher dé methode om vis langere tijd op zee mee te kunnen nemen en houdbaar te houden.

Dit product geeft u de mogelijkheid om met een klassieker een tijdloze creatie te presenteren. Met weinig inspanning kunt u dit traditioneel product een eigen draai geven. Het voorbereidend werk hebben wij al voor u gedaan; u hoeft enkel nog af te werken. De rugfilet als Balik, traditioneel met de hand getrancheerd (dit kunnen wij ook voor u doen), sashimi-style of in blokjes gesneden bij een Scandinavische aardappelsalade.

naar product ›

Zalm met limoen en zeealg

Door de zilte smaak van deze zalm leggen velen de link naar seafood. De combinatie van limoen en zeealg past, tegen alle regels in, perfect op een plateau fruits de mer. Ook perfect in een koud voorgerecht.

Voor de liefhebber van schaal- en schelpdieren is deze vis een verrassing van formaat. Hij wordt vaak gepresenteerd op plankje of aluminium plateau, gesneden op elke gewenste manier. Gebruik deze zalm puur, in combinatie met een goed glas witte wijn, getoast witbrood met goede boter en zoutflakes.

naar product ›

Heilbot

Koud gerookte heilbot is een product dat niet mag ontbreken op een klassiek banket met gerookte vis. Omwille van de stevige structuur en de heldere witte kleur, verkiest Het Vishuis Groenlandse heilbot die op grote diepte gevangen wordt. Het koudrookproces is aangepast aan de subtiele smaak van heilbot die niet verrookt mag worden.

Helaas is heilbot nog een ondergewaardeerd product en is men vergeten hoe exclusief de smaak kan zijn wanneer de vis op de juiste wijze bereid wordt. Hoog tijd dus om heilbot terug de status te geven die hij verdient!

naar product ›

Zalm met truffel

Deze onderscheidende zalm is het paradepaardje van Het Vishuis. De combinatie van truffel en rook geeft een aardse toets aan de zalm die eerst langdurig in truffelgranulaat is gelegd. Daarna wordt hij afgetopt met zuivere truffel.

Met de intrede van het wildseizoen verdwijnt vis in heel wat restaurants van het menu. Onze visie is echter dat je in een restaurant ook in dit seizoen voor vis moet kunnen kiezen. Daartoe is de truffelzalm ontwikkeld. Verbluffend in combinatie met herfstsalades; klassiek in rozetten met geschaafde truffel, of met geschaafde kastanjes, afgewerkt met gebakken paddenstoelen, krokante spekjes en een balsamicovinaigrette. Ook mooi in combinatie met bijvoorbeeld ganzenleverkrullen. Wij geven de keukenprofessional een duwtje in de rug om in een handomdraai een topgerecht met vis te serveren dat perfect aansluit bij een wildmenu.

naar product ›

Noorse zalm rode biet

Deze zalm beantwoordt perfect aan de huidige trends in de gastronomie: rode biet/gin/sinaasappel. Deze unieke smaak combineert alle stijlen van culinaire behoeften. Als deze flinterdun gesneden wordt en vervolgens opgerold met garnituur, geeft het kleurencontrast een ongeëvenaard aanzicht. Tot slot ”een zeer smakelijke eyecatcher”. Een zalm die u zal inspireren.

Veel serveerplezier!

naar product ›

Zalm met sandalwood en whisky

Gerookte zalm met sandalwood is een nieuwe bereidingswijze. Het dieprode granulaat waarmee de zalm wordt afgetopt, is afkomstig van de schors van de Australische sandalwoodboom. De Aboriginals gebruikten dit product om er zichzelf mee te beschilderen. Daarnaast diende het ook om vis en vlees te conserveren. Een bijzonder gevolg van deze bewaartechniek is de onderscheidende smaak die het sandalwood geeft. Het Vishuis prepareert de zalm eerst met whisky, waarna hij voorzien wordt van een coating van sandalwoodgranulaat. Pas dan wordt de zalm gerookt. Het resultaat is verrassend, zowel voor het oog als voor de smaak. Het houterige aroma en de whisky vormen een unieke combinatie die deze zalm naar een heel nieuw niveau tilt.

Met deze zalm begeeft u zich in de wereld van kruiden en specerijen. Gesneden naar eigen keuze in combinatie met volkoren of roggebrood en een chutney of compote. Presenteren kan zowel op gastronomisch als bourgondisch niveau. Het kruidige aroma van het sandalwood en de vluchtige zoete whisky gaan uitstekend samen met winterse kookstijlen.

naar product ›

Zalm met wasabi en nori

Deze zalm, die geprepareerd wordt met wasabi en vervolgens afgetopt met nori (geroosterd zeewier), is ook een eyecatcher. De optisch zeer onderscheidende zalm is een nieuwe stijl sashimi met de houdbaarheid van gerookte zalm. Voor speciale, exclusieve gelegenheden kan deze zalm ook belegd worden met flinterdun bladgoud (eetbaar).

Hoe u deze zalm ook presenteert, hij zal altijd de aandacht trekken. Combineer hem met een minimum aan Oosterse garnituren en deze zalm zal met weinig inspanning een grote indruk bij uw gasten nalaten. Verder ook ideaal als luxe bittergarnituur of als onderdeel van een walking dinner.

naar product ›

Zalm met wasabi en zeealg

De heerlijke geur van de frisse zilte zee hebben we in een zalm weten te krijgen door deze in te leggen in zeewier en algen. Dit in combinatie met wasabi geeft de zalm een kortstondige “spice rush” die vraagt naar meer. Een product dat de smaakpapillen nieuwsgierig maakt. Een smaakverrassing voor de gevorderde visliefhebber.

naar product ›

Zalm met cha sieuw en chili

Het Vishuis prepareert deze zalm met een klassieke cha sieuw-marinade waarna hij afgetopt wordt met chili en sesam. Deze Euro-Aziatische smaak maakt hem een voltreffer met Oosters temperament.

Deze zalm combineert perfect met het zoete geroosterde cha sieuw varkensvlees. Leg afwisselend plakjes zalm en varkensvlees van gelijke grootte tegen elkaar en serveer met een salade van geblancheerde paksoi. Verder leent dit product zich uitstekend als bittergarnituur voor allerlei gelegenheden.

naar product ›

Zalmsaucijzen

Het tot gehakt verwerkte zalmvlees wordt met een kruidenmengeling op smaak gebracht en tot worstjes gedraaid. Deze worden aan de lucht gedroogd en vervolgens koud gerookt. De speciaal geselecteerde rookkruiden geven de zalmsaucijs zijn unieke smaak. Deze hartige snack is uitsluitend koud te gebruiken als borrelhapje, bij een broodmaaltijd of in salades.

Veel klanten van Het Vishuis hebben dit product standaard in het assortiment als smaakmaker. Serveertip: in schuine tranches door salades, in kleine stukjes bij het aperitief of als garnituur bij hoofdgerechten met vis. Verder leent het zich uitstekend bij carpaccio’s van vis- en schaaldieren of flinterdun gesneden als powerbite. Voor de viswinkels hebben wij een fraaie speciale presentatiestandaard van meerpalen ontwikkeld, zodat dit artikel mooi in de kijker komt te staan.

naar product ›

Menu
error: Content is protected !!